Presskonferens i Studenthuset: Snabbspår för nyanlända lärare

pressträff4Idag har regeringen lanserat sitt länge aviserade snabbspår för nyanlända lärare vid en presskonferens i Studenthuset, där prorektor och jag var närvarande. Stockholms universitet får samordningsansvaret för insatsen – vi har ju redan sedan 2007 haft samordningsansvar för Utländska lärares vidareutbildning. Lärosätena i Göteborg, Linköping, Malmö, Umeå och Örebro kommer också att ta emot studenter. I snabbspåret kombineras lärarförberedande teori och studier i yrkessvenska med praktik i skola eller förskola. En del av undervisningen kommer att ges på arabiska. Vid Stockholms universitet startar vi det första snabbspåret redan nu i april, med en pilotgrupp på 15 deltagare. Lärarbehovet är skriande: Sverige behöver 90 000 nya lärare fram till 2019. Samtidigt finns 1900 utbildade nyanlända lärare som fått asyl. Det är glädjande att snabbspåret skapar en mer effektiv väg för dem in på den svenska arbetsmarknaden.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s