Internationella besök

Tokyo IIStockholms universitet har idag besök av en grupp från University of Tokyo under ledning av professor Yuto Kitamura, som jag i morse hade nöjet att hälsa välkommen. De är här för ett gemensamt internationellt seminarium: ”Education in the Era of Globalization: Towards the Realization of a Sustainable Future”. Våra universitet har utbyten sedan länge, inte minst inom internationell pedagogik, och nu planeras också ett gemensamt avtal mellan Stockholms universitet, KTH och KI å ena sidan och University of Tokyo å den andra, enligt en liknande modell som vårt tidigare gemensamma avtal med University of Illinois. Sådana avtal bör alltid byggas på grundval av verkliga utbyten mellan forskare och studenter.
Vi har också besök av professor Ewan McKendrick, Registrar från University of Oxford, som ska delta i ett seminarium vid Stockholms centrum för internationell rätt vid Juridicum – innan dess blir det informell lunch på Fakultetsklubben. Vår internationella samverkan och våra utbyten mellan forskare, lärare och studenter är ett av fundamenten för vår verksamhet, och som rektor skymtar jag förstås bara en bråkdel av alla de kontakter och utbyten som äger rum.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s