Möte med universitetsstyrelsen

Universitetsstyrelsen har idag haft sammanträde i Spökslottet. En huvudpunkt på dagordningen var en presentation för styrelsen av campus Albano, som nu börjar växa fram, från fastighetschefen Lena Lundqvist. Det blir ett spännande utvecklingsarbete under de närmaste åren – inflyttning i det första huset är beräknat till 2020 och i de två övriga under 2021. Den preliminära totalarean är 42 427 kvm. Det ger möjligheter att expandera verksamheten, men framför allt också att få funktionella och effektiva lokaler, byggda för framtidens forskning och lärande, på ett nytt, hållbart campus, som förbinder KI och KTH med SU inom Vetenskapsstaden.

Den andra huvudpunkten vid dagens möte var beslutet om ny prorektor, efter beredning i den tillsatta rekryteringskommittén och beslut med acklamation från en enig hörandeförsamling. Regeringen har ännu inte hunnit utse Hans Adolfsson till rektor i Umeå, varför beslutet fick fattas med förbehåll, men så snart det förordnandet är klart träder dagens beslut i kraft att utse Clas Hättestrand, professor i naturgeografi, till ny prorektor för Stockholms universitet. Jag ser fram mot samarbetet – grattis Clas!