Samhällsvetenskaperna än en gång

Idag har ledningen avslutat institutionsbesöken inom samhällsvetenskaplig fakultet för denna gång. Sedan sist (i påskas) har vi besökt flera mindre institutioner: Specialpedagogiska, Statistiska, Ekonomisk-historiska och Kriminologiska institutionerna. Särskilt glädjande här är flera spontana samarbeten, såväl administrativa som inom utbildning och forskning, med andra institutioner, både inom och utanför SU. Tydligt är också att det pågår ett vitalt utvecklingsarbete i många frågor vid institutionerna, och dessutom att utredningen av samhällsvetenskaplig fakultet i sig varit en stimulans för de mindre institutionerna att reflektera över sitt uppdrag och sin profil.
Det återstod också besök vid några större institutioner: Institutionen för pedagogik och didaktik och Institutionen för socialt arbete, där vi vid bägge besöken kunde konstatera att mycket hänt sedan sist. Vid Institutionen för pedagogik och didaktik har arbetet för närmande mellan de tidigare enheterna, som under kort tid införlivades med institutionen, nu nått målet; det är numera en fullt ut integrerad institution. Vid Institutionen för socialt arbete pågår bland annat ett utvecklingsarbete inom utbildningarna, t ex med adjungerade lärare, som är ytterst välkommet – inte minst med tanke på det oerhörda behov som idag finns av utbildade socionomer med insikt i verksamhetens förutsättningar.
Idag – som grande finale – besökte vi till sist Psykologiska institutionen. Här finns IMG_1488utvecklingsprojekt på många nivåer, alltifrån institutionens strategier, som är väl genomtänkta i relation till centrala strategier på olika nivåer, till pedagogiska utvecklingsprojekt och kreativa samverkansprojekt. Särskilt roligt här är att Stockholms universitets psykologiska klinik kunnat etableras sedan jag sist besökte institutionen för ett par år sedan: då var det bara ett potentiellt projekt i vardande. Det roligaste med att som rektor få privilegiet att återbesöka institutionerna är att upptäcka vilken dynamisk verksamhet vi har och hur ofantligt mycket som kontinuerligt utvecklas och förbättras inom institutionerna.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s