Nya chefer i förvaltningen

Sedan en vecka tillbaka har vi två nytillträdda chefer inom universitetsförvaltningen. Pia Grankvist, som närmast kommer från Stockholms konstnärliga högskola efter ett decennium som redovisningschef vid Chalmers, är ny chef för Ekonomiavdelningen. Stockholms universitet genomför för närvarande ett grundligt förändringsarbete för att förbättra bokslutsprocesser och ekonomiska rutiner. En välfungerande ekonomiavdelning med en stark ledning, i nära samarbete med såväl universitetsledning som andra förvaltningsavdelningar och i god och nära dialog med institutionerna, är avgörande för framgången i detta arbete. Det är därför mycket glädjande att ha fått en chef med så ytterst gedigen erfarenhet från sektorn.
Ny chef för Avdelningen för forskningsstöd är Maryam Hansson Edalat, som nyligen återvänt till avdelningen, där hon tidigare var ställföreträdande chef, efter ett externt uppdrag som sekreterare för Uppgiftslämnarutredningen. Med Maryam har universitetet fått en avdelningschef för forskningsstöd som besitter stor strategisk insikt och ett starkt engagemang i forskningsfrågor, inte minst gällande forskningsetik och i det internationella arbetet. Hon axlar sitt nya uppdrag med en klar analys av vilka nyckelfrågor och utmaningar som avdelningen särskilt behöver ta sig an i sin viktiga uppgift att ännu mer effektivt kunna stödja forskningen vid universitetet.
Jag önskar Maryam och Pia varmt välkomna på sina nya chefsposter, och är övertygad om att båda kommer att verka i den anda av nära samspel mellan kärnverksamhet och förvaltning som vi vill främja vid Stockholms universitet.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s