Med SEI i Tallinn

Varje år håller Stockholm Environment Institute styrelseinternat vid något av sina centra img_1956runt om i världen. Denna höst är vi i Tallinn, där Lauri Tammiste nyligen tagit över som Centre Director. Han leder en verksamhet med 20 medarbetare, som driver ett 40-tal externfinansierade projekt inom klimat och miljöområdet, som rör allt ifrån styrning inom miljöområdet eller miljöekonomi till frågor om hållbar utveckling och implementeringen av Agenda 2030. Som vanligt inom SEI ligger många av frågorna i skärningspunkten mellan forskning och policy; vid centret i Tallinn handlar det inte minst om nationellt policyarbete på miljöområdet. Med centra i fyra världsdelar är SEI samtidigt till själva sin karaktär en internationell organisation, med betydande nätverk och många samarbetspartners inom såväl privat som offentlig sektor, och inte minst vid universitet och högskolor. För Stockholms universitet är SEI en viktig strategisk partner, med affilierade forskare och en rad konkreta samarbeten. Exempelvis samarrangerade vi i förra veckan för första gången med SEI och KVA den årliga Gordon Goodman Lecture, med Daniel Nocera från Harvard som talare – en av världens ledande forskare inom förnybar energi.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s