Budgetinternat inför 2017

Områdesövergripande rådet är i Hässelby för sitt årliga budgetinternat. Vi har haft grundliga diskussioner av budgeten för 2017 inför universitetsstyrelsens beslut i oktober. img_1970Bland annat planeras en stor satsning på forskning om barn, migration och integration, som också nämndes under höstupptakten. På förvaltningssidan krävs inför nästa år bland annat en engångssatsning till Fastighetsavdelningen för utvecklings- och förbättringsarbeten, allt i enlighet med den plan för myndighetskapitalets förbrukande som tidigare presenterats för universitetsstyrelsen. Detta är också den första budget där resurserna till IT-nära förvaltning tagits fram med hjälp av den nya organisationen avsedd att säkerställa kärnverksamhetens insyn och påverkan på universitetets IT-system, som nu också visat sig fungera väl i praktiken. Vi  hann också med en längre diskussion om principerna för finansiering av forskningsinfrastruktur inom Stockholms universitet. Ambitionen är att fastställa områdesövergripande principer för finansiering och hantering, som sedan tillämpas i varje specifikt fall.

Sist igår presenterade det nya kårpresidiet sin strategiska och operativa plan för läsåret 2016-17. Det är en omfattande och ambitiös plan, som innefattar alltifrån övergripande frågor om studentinflytandestruktur och organisationsutveckling till konkreta frågor om inspelade föreläsningar, en studiesocial lokal på campus eller breddat deltagande.

Idag stundar bland annat diskussioner om den centrala åtgärdsplanen för 2017-18 samt om open access och open science, som i likhet med infrastrukturfrågorna är några av de stora utmaningar som vi har att hantera som universitet framöver.