Tack för i år!

Vi har just haft terminens sista rektorsföredragning och nu står julledigheten för dörren. För min del har det varit en osedvanligt intensiv och arbetsfylld termin, med många externa uppdrag och åtaganden utöver det rena rektorskapet. Det är ofta det utåtriktade arbetet, inte minst olika evenemang, som syns här på bloggen. Men vid sidan av det finns vardagen. Den är fylld av möten och avstämningar; jag är övertygad om att en tät dialog med mina närmaste medarbetare i stort som smått främjar ett gott ledarskap för hela universitetet. Men där finns också rader av beslut att fatta, remisser att ta ställning till, interna och externa propåer av olika slag och, inte minst, en ändlös mängd mejl att dagligen besvara eller vidaredelegera.
Något av det bästa i det interna arbetet är mina institutionsbesök, som jag regelbundet gör tillsammans med prorektor och förvaltningschef, med vicerektor och områdeskanslichef samt berörda dekaner. Just nu är vi i full färd med att besöka det humanvetenskapliga området, närmare bestämt de humanistiska institutionerna, och vi fortsätter sedan under nästa år med juridiska institutionen och de samhällsvetenskapliga institutionerna. Mitt syfte med besöken är att få en verklig dialog med prefekter och institutionsledningar kring både utmaningar och möjligheter. Det är nödvändigt vid ett lärosäte av SU:s storlek för att rektor inte ska förlora markkontakten.
Jag blir ofta både glad och imponerad vid dessa besök över den starka och mångfacetterade verksamhet vi bedriver inom såväl forskning och utbildning som samverkan, och över det goda och konstruktiva ledarskapet. Denna termin har det inte minst varit mycket glädjande att se hur aktivt, professionellt och framgångsrikt våra nya institutioner, som bildats genom samgående av flera tidigare småinstitutioner, arbetar med att skapa samsyn kring verksamheten, lösa problem, vinna synergieffekter och utveckla en gemensam kvalitetskultur. Jag inser till fullo vilken oerhörd arbetsinsats detta kräver, och är glad och tacksam över det stora engagemanget hos medarbetarna vid universitetet. Det är själva förutsättningen för vår verksamhet.
Nu vill jag önska er alla goda helger och en vilsam ledighet som ger nya krafter för året som kommer!

img_2079

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tack för i år!

 1. Mauritz Torstenson skriver:

  Hej Astrid, tack detsamma!
  Alltid lika inspirerande att höra dig, vår Rektor, och även Förvaltningschefen på t ex Lucia i Aula Magna.
  Det är en ynnest att få arbeta och verka inom Stockholms universitet. Jag känner, i mitt dagliga arbete,
  att man är med och skapar bättre förutsättningar för vår akademi, tillsammans med övriga kollegor inom
  förvaltningen, och det är stimulerande.

  God jul och Gott Nytt år.

  Mvh

  _______________________________
  Mauritz Torstenson

  Projektledare, Lokalansvarig och ansvarig utemiljö

  Vänligen använd Fastighetsportalen om du har behov av hjälp från oss:

  https://arendehantering.su.se/AutoGen.aspx?page=58&lang=sv

  Fastighetsavdelningen

  Stockholms universitet

  106 91 Stockholm 

  Besöksadress: Svante Arrhenius väg 21 a, 4tr

  Tel: 08-16 22 39

  Mobil: 073-270 43 94
  mauritz.torstenson@su.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s