Förbundsförsamling i Kristianstad

SUHF har hållit vårens förbundsförsamling på Högskolan Kristianstad. Vid ett förseminarium på morgonen presenterade Björn Brorström en preliminär rapport om tillitsbaserad styrning och reformerad resurstilldelning, en aktuell fråga för både lärosäten och politiker i dessa dagar. Vi för många diskussioner om principer och om sätt att öka kvaliteten i våra dialoger med vår uppdragsgivare staten. Men kärnfrågan är förstås hur vi kan åstadkomma bättre kvalitet i vår utbildning och forskning – och ännu bättre bidra till nytta för samhället.

Utöver frågor kring årsredovisning mm innehöll resten av dagen presentationer och diskussioner kring en rad aktuella frågor, från bland annat karriärvägar och stipendier till infrastruktur och öppen vetenskap. Sigbritt Karlsson presenterade den högskolepedagogiska gruppens slutrapport, och vi fick också en spännande rapport om pågående arbete i gruppen för flyktingfrågor.

Vid varje förbundsförsamling får vi även information från Sveriges Förenade Studentkårer. Charlotta Tjärdahl berättade idag om aktuella frågor: ett öppet utbildningssamhälle, högkvalitativt studentinflytande och resurser till högre utbildning, som är ny fokusfråga för SFS. Studenters lärande ska stå i fokus snarare än genomströmning. Charlotta lanserade också idén om ett gemensamt manifest för pedagogik mellan lärosäten och studenter; pedagogiken har under flera år varit SFS fokusfråga. Vi bjöds på fint mottagande i rådhuset, med spännande introduktion om bland annat vattenforskningen i ”Kristianstads vattenrike” – passande nog sammanföll mötet också med Internationella världsvattendagen – och på strålande väder med utomhuslunch.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s