Nytt från departement och universitetsstyrelse – och ny universitetsdirektör

Igår presenterades resurstilldelningsutredningen, Styrning för starka och ansvarsfulla lärosäten, vid Stockholms universitet – uppdraget som utredare går till Pam Fredman. Omedelbart dessförinnan hade Anders Söderholm presenterats som ny generaldirektör för UKÄ. Det är två personer med lång och gedigen erfarenhet, både som rektorer och inom SUHF.

Idag har vi haft universitetsstyrelse, den sista med nuvarande styrelsesammansättning, och avtackat våra avgående ledamöter Eva Hellsten, Patrik Tigerschiöld och Irene Svenonius, för deras insatser för Stockholms universitet. Vid mötet fattades bland annat beslut om en delvis förändrad organisation inom det humanvetenskapliga området, där områdesnämnden efter årsskiftet kommer att ledas av två dekaner tillika vicerektorer, och om inrättandet av en ny institution för folkhälsovetenskap från årsskiftet, där initialt våra två centra CHESS och SoRAD går samman. Båda är viktiga förändringar för universitetet.

Sist men inte minst var jag också glad att kunna informera styrelsen om vår nyrekryterade universitetsdirektör, Eino Örnfeldt, som tillträder lagom till höstupptakten i september. Han är för närvarande högskoledirektör vid Försvarshögskolan och närmast tidigare verksam under många år vid utbildningsdepartementet i olika funktioner, bland annat som chef för Universitets- och högskoleenheten. Einos breda och mångfacetterade erfarenhet från såväl regeringskansliet som högskolesektorn, liksom hans långa och gedigna chefserfarenhet, gör honom väl skickad för uppdraget att leda och utveckla universitetsförvaltningen under kommande år. Jag önskar honom varmt välkommen till Stockholms universitet!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s