Med RTM till ”the Boswash Corridor”

Jag befinner mig på resa hela veckan med Ingenjörsvetenskapsakademiens årliga Royal Technology Mission, i USA. IVA:s resa, som samlar företrädare för näringsliv, offentlig sektor och akademi, har ägt rum ända sedan 1984, men för min del är det premiär denna gång. Resan har i år gått till New York, Washington DC och Boston, och temat är olika skärningspunkter mellan digitala, fysiska och biologiska system. En röd tråd hittills har varit de ökande mängderna forskningsdata och hur vi hanterar dem. Återkommande är förstås också frågor om USA idag: forskning och innovation, ekonomi och sysselsättning med mera. Under ett drygt dygn i New York hann vi med besök på IBM, Google, JP Morgan, Nasdaq och New Yorks 200-årsjubilerande vetenskapsakademi i deras nya lokaler vid Ground Zero. Under två dagar i Washington har vi varit på Capitol Hill och lunchat i representanthuset, där vi fick presentationer av företrädare för de främsta tankesmedjorna – vi var för övrigt där samtidigt som budgeten beslutades. Vi har också hunnit med NASA:s Goddard Space Flight Center, National Institutes of Health, Janelia Research Campus, startup-huben 1776… Tala om fullmatat program! Dessutom har vi besökt konsulatet i New York och såväl House of Sweden som ambassadörens residens i Washington, där vi också fått ta del av intressanta presentationer av aktuella politiska frågor. Det är en hel del imponerande verksamheter vi sett, och de överväldigande rika intrycken kommer att ta tid att smälta. Imorgon bitti går resan vidare till Boston där vi ska tillbringa två dagar, med bland annat besök på Harvard och MIT, innan vi återkommer till Stockholm på söndag.

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s