Mer från Latinamerika

I lördags eftermiddag reste delar av delegationen från Stockholms universitet vidare från Chile till Brasilien, närmare bestämt Rio de Janeiro. Vi har delat upp oss: Medarbetarna från Studentavdelningen m fl träffar vår samarbetspartner Universidade Federal Fluminense här i Rio för att diskutera fortsatta utbyten – ett liknande besök gjordes redan i förra veckan hos det andra brasilianska universitet vi har avtal med, Universidade de Sao Paulo. (Samtidigt har några medarbetare rest till Colombia för att delta i en studentrekryteringsmässa.)

Under tiden deltar jag själv och medarbetarna från Avdelningen för forskningsstöd i den årliga FAUBAI-konferensen, som startade med workshops redan i lördags och invigdes officiellt igår. FAUBAI – Brazilian Association for International Education – håller nu sin 30:e internationella konferens, som i år samlat 750 deltagare från hela 28 länder, på temat ”Internationalization and Research: Challenges and Strategies”. Det är ett rikt program, som spänner över allt från rankningsfrågor till språkfrågor, från övergripande teman som internationella samarbetens generella påverkan på forskningen till konkreta fallstudier och exempel.

Imorgon tisdag deltar jag i ”President’s Day”, en sluten del av konferensen riktad till rektorer både från Brasilien och andra länder, som i år ägnas ”Global engagement for relevance and impact”. Själv ska jag tala vid den första plenarsessionen som har titeln ”Innovation, social impact and sustainable development” – inget litet ämne! Det är både intressant och givande att träffa kollegor från hela världen. Flera internationella nätverk domineras av Europa och USA, och det är nyttigt att få fler perspektiv på universitetet och dess globala uppdrag.

Sent imorgon kväll brasiliansk tid är det så dags för hemfärd för min del, efter en dryg vecka som nog har varit den mest intensiva av alla mina rektorsresor hittills.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s