Terminsstart för ledning och studenter

Sommaren har omärkligt glidit över i höst. För min del startade den på allvar i förra veckan, då jag var på internat med prorektor, de tre vicerektorerna, förvaltningschef och biträdande förvaltningschef på vår forskningsstation i Tarfala. De mätningar som görs av forskarna i Tarfala har för övrigt stått i fokus för nyhetsbevakningen i sommar, genom de mätresultat som visat att glaciärsmältningen på Kebnekaises sydtopp gjort att nordtoppen nu i stället är Sveriges högsta punkt. 

Vid vårt internat diskuterade vi bland annat universitetets centrala strategi, internationaliseringsfrågor och styr- och resursutredningens utvecklade modellförslag. Vi diskuterade också universitetets kvalitetssäkringssystem för forskning och hur arbetet med detta ska föras vidare. Till alla dessa frågor finns det anledning att återkomma under hösten.

Denna vecka inledde förvaltningschefen och jag med att delta i frukostmöte hos studentkåren, där vi berättade lite om vad som ur vårt perspektiv är aktuellt vid universitetet och svarade på frågor. En aktiv och bra dialog med studentkåren är oerhört viktigt för ett välfungerande universitet, och det har vi haft genom åren här vid Stockholms universitet. Jag är angelägen om att bevara och utveckla denna goda tradition. Kåren har redan startat terminen med välkomstfika för nya internationella studenter, och på fredag är det dags för det officiella välkomnandet av våra nya studenter till campus. Både prorektor och jag kommer att medverka vid olika välkomstaktiviteter – liksom givetvis studentkårens presidium.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Terminsstart för ledning och studenter

  1. Pingback: Välkomna till höstterminen 2018!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s