European Research and Innovation Days

Idag inleds European Research and Innovation Days i Bryssel, EU-kommissionens första policyevenemang kring forskning och innovation. Det lanseras som ett årligt evenemang, som för samman olika avnämare för att diskutera och tillsammans forma det gemensamma forsknings- och innovationslandskapet för framtiden. En av de främsta utmaningarna för Europa, konstateras det i syftesformuleringen, är att förmå ställa om ekonomin, samhället och planetutmaningarna för att säkra en hållbar framtid för medborgarnas bästa.
Organisationer som EUA, där Stockholms universitet är medlem, har samtidigt reagerat på risken för minskat stöd inte minst för grundforskning i Europa, och inom ramen för uppropet #EUInvestInKnowledge har ett antal organisationer, inklusive såväl Stockholms universitet som SUHF, ställt sig bakom ett upprop för att inte urholka Horisont Europa, som kommer att presenteras för EU-kommissionen under de kommande dagarna.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s