European Research and Innovation Days

Idag inleds European Research and Innovation Days i Bryssel, EU-kommissionens första policyevenemang kring forskning och innovation. Det lanseras som ett årligt evenemang, som för samman olika avnämare för att diskutera och tillsammans forma det gemensamma forsknings- och innovationslandskapet för framtiden. En av de främsta utmaningarna för Europa, konstateras det i syftesformuleringen, är att förmå ställa om ekonomin, samhället och planetutmaningarna för att säkra en hållbar framtid för medborgarnas bästa.
Organisationer som EUA, där Stockholms universitet är medlem, har samtidigt reagerat på risken för minskat stöd inte minst för grundforskning i Europa, och inom ramen för uppropet #EUInvestInKnowledge har ett antal organisationer, inklusive såväl Stockholms universitet som SUHF, ställt sig bakom ett upprop för att inte urholka Horisont Europa, som kommer att presenteras för EU-kommissionen under de kommande dagarna.

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )