Höstinternat, prefektmöten och chefsutbildning

Områdesövergripande rådet har haft internat på universitetets 50-årsjubilerande forskningsstation i Tovetorp, i vackert höstväder. Som vanligt på höstinternatet stod budgetfrågorna i fokus, inför universitetsstyrelsens kommande budgetbeslut. Vi diskuterade också rekryterings- och meritvärderingsfrågor, bland annat med anledning av att universitetet undertecknat DORA – San Francisco Declaration on Research Assessment som jag skrivit om tidigare i bloggen. Även samverkansfrågor stod på agendan, och de är också temat för årets prefektmötesdiskussioner, där det första mötet ägde rum i tisdags direkt efter OR-internatet. Vicerektorerna gav en gemensam introduktion till frågorna utifrån områdenas perspektiv, och att döma av kommentarerna efteråt är det frågor som i hög grad engagerar prefekter och avdelningschefer. Rektors prefektmöten är ett viktigt tillfälle för hela ledningen och prefekter och andra chefer att träffas, också lite mer informellt, och utbyta information och erfarenheter. Igår inleddes också en ny omgång av universitetets centrala chefsutbildning, som riktar sig till prefekter, administrativa chefer och deras ställföreträdare, och Eino Örnfeldt och jag inledde programmet med att gemensamt tala om att leda på Stockholms universitet. Våra institutioner är starka och självständiga, och det kräver gott ledarskap, både akademiskt och administrativt.

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s