Jul i Bergianska trädgården

Så här den första december, tillika första advent, är det hög tid att påminna om Bergianska trädgårdens fina julutställning Jul i växthuset, som öppnade redan för en dryg vecka sedan i Edvard Anderssons växthus – detta år med kottar som tema. Det var även forskningsmässigt fokus för Rudolf Florin, professor Bergianus 1944-1965 och sin tids främste gymnospermforskare, dvs expert på växter vars frön finns i kottar eller kottliknande bildningar.

Stockholms universitet samverkar med Kungliga Vetenskapsakademien, förvaltare av Bergianska stiftelsen, kring den Bergianska professuren och trädgården. Det är en av universitetets viktiga samverkansarenor, inte bara gentemot KVA och stiftelsen, utan också gentemot staden och allmänheten.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s