Ministerbesök till Stockholms universitet

Stockholms universitet har haft besök av ministern för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans. Besöket inleddes med möten med ledningen och företrädare för studentkåren samt personalorganisationerna, för att få en presentation av universitetet som helhet ur lite olika perspektiv. Därefter följde en serie forskarpresentationer, som enligt ministerns önskemål hade fokus på klimat och miljö, där såväl Bolincentrum som Östersjöcentrum talade om aktuella forsknings- och samverkansfrågor. Hon fick även en presentation av aktuell forskning inom astronomi – i hennes portfölj ingår ju också rymdfrågor. Besöket avslutades med en presentation av Stockholms universitets helt egenfinansierade infrastruktur SUBIC, vårt hjärnavbildningscentrum placerat inom humanistisk fakultet – unikt i landet. Det var ett välkommet tillfälle till dialog med ”vår” minister, både om SU:s styrkeområden och utmaningar och om aktuella utbildnings- och forskningsfrågor rent generellt, det senare särskilt viktigt nu inför kommande forskningspolitiska proposition.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ministerbesök till Stockholms universitet

  1. Pingback: Ett axplock från den senaste månaden – Dekanbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s