Terminsstart

Idag startar den nya terminen och Stockholms universitet har glädjen att välkomna alla nya studenter. Men verksamheten på campus har redan varit i full gång ett par veckor, med många studenter som avslutat höstterminens studier och förstås alla medarbetare som är tillbaka i verksamheten efter ledigheterna.

Universitetets ledning har träffats för att diskutera bland annat ekonomifrågor, färdplan för klimatarbetet och kvalitetssäkring av forskning, inför stundande möten i Områdesövergripande rådet – närmast i nästa vecka.

Under den kommande veckan väntar det årliga internatet för SUHF på Steningevik, dit statsrådet Matilda Ernkrans kommer med sina medarbetare i Regeringskansliet och där den andra dagen ägnas dialog mellan UKÄ och lärosätena. Då håller också regeringens forskningsberedning sitt tredje sammanträde, där det denna gång bland annat ska handla om vilka frågor universitet och högskolor ser som särskilt viktiga inför den forskningspolitiska propositionen, och där Håkan Pihl, rektor för högskolan i Kristianstad, och jag har ombetts inleda diskussionerna. På fredag är det dags för det årliga dialogseminariet mellan SUHF och forskningsfinansiärerna. På agendan står den nationella forskningspolitiska propositionen inklusive den nu ständigt aktuella frågan om forskningsinfrastruktur, men också den europeiska forskningspolitiken inför Horisont Europa och med brexit som realitet att förhålla sig till. Ett tredje tema rör arbetet med Agenda 2030 utifrån såväl finansiärs– som lärosätesperspektiv. I år har vi för första gången satt samman programmet gemensamt – dialogseminariet är en viktig arena för en utvecklad dialog mellan finansiärer och lärosäten, vilket blir allt viktigare när resurserna blir knappare.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s