NILAS och LaGlobe

Denna vecka har jag haft glädjen att delta i invigningen av NILAS, det nordiska institutet för Latinamerikastudier, och lanseringen av LaGlobe, ett internationellt masterprogram för Europa och Latinamerika som drivs gemensamt av universitetet i Salamanca, Sorbonne Nouvelle i Paris och Stockholms universitet. Benedicte Bull, professor i statsvetenskap i Oslo och ny ordförande för Nilas, höll ett anförande om Latinamerikaforskningen i Norden och bakgrunden till det nya institutet. Evenemanget var välbesökt, med en rad ambassadörer på plats från de nordiska länderna och från flera latinamerikanska länder.

Latinamerikaforskningen hör idag till SU:s mest citerade forskningsområden i medierna, och institutet bidrar därmed starkt till hela universitetets synlighet. Dess nya profil som en stark och bred plattform i Norden kommer också att bidra ytterligare till den internationella synligheten inom forskningen globalt, och till att etablera EU-CELAC som ett gemensamt forskningsfält. Med det nya masterprogrammet, som erbjuder studenterna en gedigen humanvetenskaplig utbildning i globala studier med fokus på Europa och Latinamerika, kommer också ett antal internationella studenter att tillbringa en termins studier vid Stockholms universitet.

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till NILAS och LaGlobe

  1. Pingback: vi) Internationalisering – Dekanbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s