Fler utbildningsplatser i sommar och i höst

Idag har regeringen presenterat vårändringsbudgeten, samtidigt som det är det sista ansökningsdatum för höstterminens utbildningar. Genom regeringens förslag till satsningar på högre utbildning i nuvarande akuta krisläge, som formellt beslutas av riksdagen först i juni månad men som redan nu är väl förankrade med riksdagsmajoriteten, finns därmed åtskilliga förslag som med all sannolikhet blir verklighet. Till dem hör fler platser på redan beslutade sommarkurser, där ansökningstiden redan har gått ut men där det finns alla möjligheter att anta fler studenter än planerat. Till dem hör också en utökad satsning på utbildningsplatser inför höstterminen – redan nu ser vi ett betydligt större söktryck än de senaste terminerna – bland annat för Stockholms universitets vidkommande genom återinförandet av det naturvetenskapliga basåret. Allt detta är utmärkt, och alla landets lärosäten är här beredda att dra sitt strå till stacken, det vet vi inte minst genom ett antal extramöten mellan alla landets rektorer.

Som sagt, idag är sista ansökningsdagen – men det behöver inte vara kört för den som vill studera men eventuellt missat att söka. Stockholms universitet tillämpar liksom alla andra lärosäten sen anmälan. Det betyder att varje intresserad student fortfarande kommer att ha möjlighet att söka till alla utbildningar utom de allra mest konkurrensutsatta, som fylls utifrån urval efter sista ansökningsdatum – det handlar dock endast om 15% av alla utbildningar. 85% av landets alla utbildningar är alltså fortfarande öppna för sen anmälan. Stockholms universitet välkomnar med glädje fler studenter på alla våra utbildningar där det finns plats! Vi vill på allt sätt bidra till att lösa de akuta problem som coronakrisen utlöst.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s