Kvalitetsutveckling av utbildning

I veckan har jag fattat beslut om utlysning – den sjätte omgången – av rektors medel för kvalitetsutveckling av utbildning. Det känns i år viktigare än någonsin tidigare. Universitetet på nolltid genomfört omställningen till digital undervisning, och även om det gått över all förväntan finns givetvis fortfarande många problem att brottas med och försöka lösa. Än en gång vill jag säga att jag är djupt imponerad över alla medarbetares stora engagemang för att erbjuda våra studenter utbildningar av hög kvalitet, om än i ny form.

Den här gången välkomnas särskilt ansökningar inom tre områden. Online-baserat lärande, så som undervisning och examination med digitala verktyg samt alternativa undervisningsmetoder är naturligtvis ett givet område. Breddat deltagande är ett annat prioriterat område. Sedan länge ligger fokus på det viktiga arbetet med breddad rekrytering – som UKÄ också ska utvärdera, även om det nu flyttar ett år framåt i tiden – men det är bara meningsfullt om vi sedan lyckas behålla de studenter vi rekryterat. Det tredje området gäller nya ämnesövergripande utbildningar, t ex inom hållbar utveckling – detta som uppföljning av det upprop som Stockholms universitet undertecknade förra sommaren inför FN:s Climate Summit, där en punkt handlade om utveckling av miljö- och hållbarhetsutbildningar över disciplingränser. Men utlysningen är öppen också för ansökningar kring pedagogisk utveckling i annan bemärkelse.

I universitetsledningen ser vi fram mot många bra ansökningar som kan bidra till att ytterligare utveckla kvaliteten i våra utbildningar, inför en höst då söktrycket ökat med hela 21% för Stockholms universitet.

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )