Skifte i universitetsstyrelsen

Universitetsstyrelsen har haft sitt sista sammanträde med nuvarande sammansättning, tillika dess första digitala möte. Så sent som dagen innan hade regeringen hunnit utse externa ledamöter för en ny mandatperiod, från den 1 maj. Efter sju år tackar vi vår ordförande Kerstin Calissendorff, vice ordförande Thomas Wilhelmsson samt Eva Swartz Grimaldi för mångårigt och gott samarbete – Qaisar Mahmood får vi tacka efter endast tre år. Kerstin Calissendorff har i sin ordföranderoll skapat ett öppet diskussionsklimat, lett styrelsearbetet med fast men lätt hand – och samtidigt alltid haft en osviklig kompass för vilka frågor som är styrelsens och vilka som inte är det. Ett varmt tack från mig – och från oss alla!

Nu välkomnar vi Mats Melin som ny ordförande i styrelsen under de kommande tre åren! Vi ser fram mot samarbetet med honom, med övriga tre nya ledamöter, Sanne Houby Nielsen, Tiit Land och Tuula Teeri – och förstås med våra externa ledamöter som blir kvar och står för kontinuiteten: Hans Börsvik, Anders Lindberg, Gunilla Nordlöf och Katarina Nordqvist. Vid sidan av de externa ledamöterna ingår även rektor som ordinarie ledamot, jämte tre lärare och tre studenter. Styrelsens breda sammansättning och kompetens kommer att vara viktig för utvecklingen av Stockholms universitet under de närmaste åren.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s