Årshögtidsdag – utan högtid

Det är den sista fredagen i september, traditionsenligt dagen för Stockholms universitets installations- och promotionshögtid. Normalt skulle vi nu ha varit bänkade i Stadshuset för att hylla våra hedersdoktorer, jubeldoktorer och nya doktorer, våra nya professorer, årets medaljör och de pedagogiska pristagarna. I år, när vi befinner oss i pandemins grepp, är högtiden i Stadshuset förstås inställd. Det känns märkligt, tomt och trist – det har vår ceremonimästare och jag konstaterat idag – men en digital version vore en alltför skral ersättning.

Vår förhoppning är nu att smittläget ska förbättras under det kommande året, så att det är möjligt att genomföra två högtider nästa höst, för 2020 och 2021 – sannolikt då med en särskild professorsinstallation i Aula Magna, för att kunna garantera luft mellan deltagarna. I väntan på regelrätt firande måste vi ge oss till tåls – men jag vill idag passa på tillfället på själva dagen att varmt lyckönska er alla som på olika sätt, genom er forskning, er undervisning eller genom särskilda insatser under det gångna läsåret har bidragit till och utvecklat Stockholms universitets verksamhet! Grattis!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s