Skärpta restriktioner på campus

Med anledning av tidigare skärpta lokala restriktioner för att hindra smittspridning, och av dagens regeringsbeslut om förbud mot allmänna sammankomster med fler än åtta personer, har det idag fattats rektorsbeslut om ytterligare begränsningar i verksamheten på Stockholms universitets campus. Inga salstentamina får genomföras från och med tisdag. Däremot får examination på plats genomföras i mindre grupper om maximalt åtta personer. Samma begränsning gäller undervisning på campus. Beslutet angående allmänna sammankomster gäller visserligen inte universitetets interna verksamhet, men bör ändå betraktas som ett riktvärde för hur stora samlingar som är lämpliga – på samma sätt som den tidigare regeln om max 50 personer har tillämpats. Överbibliotekarien har samtidigt fått i uppdrag att löpande utvärdera situationen i Stockholms universitetsbibliotek – som i nuläget har en stark nedgång i besöksstatistiken – och vid behov besluta om ytterligare restriktioner för att säkerställa en säker arbetsmiljö för både personal och studenter. Jag inser till fullo vilken utmaning den förvärrade smittosituationen innebär för både studenter och medarbetare. Men med dessa åtgärder är det ändå min starka förhoppning att lokalerna inte på nytt ska behöva stängas helt, som situationen såg ut i våras. Det är viktigt för studenterna och för utbildningarna med tillgången både till biblioteket och till övriga campus. 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s