På nya poster

Nu är det klart att Åsa Borin den 1 september tillträder som ny universitetsdirektör och chef för universitetsförvaltningen vid Stockholms universitet, en post hon vikarierat på sedan i april. Avgörande för beslutet har varit den kompetens Åsa visat och det grundmurade och starka förtroende hon åtnjuter i verksamheten, i kraft av sin djupa kunskap om universitetet, förvärvad alltifrån tiden som doktorand i kemi och via en rad senare chefsuppdrag som områdeskanslichef, planeringschef och biträdande universitetsdirektör. Med Åsa Borin får Stockholms universitet en synnerligen kunnig och klok chef för förvaltningen, en chef som redan befinner sig mitt uppe i arbetet med de stora utmaningar som verksamheten står inför, med bland annat projektet Ekonomi i balans, fastighets- och hyresfrågorna och IT-utvecklingsarbetet. Åsa Borin ingår redan i universitetsledningen sedan flera år, och jag ser fram mot att samarbeta med henne i en ny roll. 

Samma dag tillträder också Agneta Pantzare som ny ekonomichef. Hon kommer närmast från motsvarande post vid Polisregion Stockholm. Jag önskar henne varmt välkommen till Stockholms universitet! 

Den 1 september får även Wilhelm Widmark ett nytt uppdrag vid sidan av sin anställning som överbibliotekarie: som rektorsråd för öppen vetenskap. Rektorsråden är rektors särskilda rådgivare i strategiskt prioriterade frågor för universitetet. I praktiken har Wilhelm redan under ett antal år axlat en sådan roll, men att han nu blir rektorsråd är en tydlig markering som gör hans uppdrag och ansvar officiellt. Det är en viktig signal att arbetet med öppen vetenskap är en nyckelfråga för SU, där vi idag, inte minst tack vare Wilhelm Widmarks arbete, ligger i frontlinjen nationellt och internationellt, men ger honom också ett tydligt mandat att företräda rektor och universitetsledningen externt i dessa frågor. 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s