Välkomstdagen

Idag tar Stockholms universitet emot höstterminens nya studenter, och jag vill passa på att önska alla varmt välkomna! Lokalerna på vårt campus är öppna igen, men välkomstdagen hålls digitalt – det är enda möjligheten om vi ska kunna följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och undvika trängsel. 

Vi är i grunden ett campusuniversitet – även om vi också har viktiga inslag av digital undervisning som vi gärna vill utveckla och förbättra. Men nu riktar vi framför allt in oss på att det ska bli möjligt att gradvis kunna övergå till huvudsakligen campusförlagd undervisning under hösten. 

Samtidigt ser vi en ökad smittspridning av den långt mer smittsamma deltavarianten. Många är förstås otåliga att få komma till campus – medan andra, både lärare och studenter, är oroliga för smittan. För att kunna välkomna alla studenter också fysiskt till universitetet vore därför det bästa att alla som har möjlighet följer Folkhälsomyndighetens rekommendation att vaccinera sig. Häromdagen hade ännu bara 16% i åldersgruppen 18-29 år hunnit bli fullvaccinerade, och vid ett möte med Folkhälsomyndigheten var de mycket tydliga med att restriktionerna – att hålla avstånd och undvika trängsel – först kan hävas när vaccinationstäckningen är större i hela befolkningen. 

Jag önskar våra nya studenter varmt lycka till med studierna – och jag hoppas att snart få se campus fullt igen!  

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s