Nytt miljöcertifikat

Stockholms universitet har för andra gången blivit miljöcertifierade enligt miljöstandarden ISO 14001, efter ett uppehåll sedan 2019 beroende på upphandlingsproblem. Det allra mest positiva med detta ofrivilliga uppehåll är att det visat att det ständiga förbättringsarbete på miljöområdet som krävs för certifikat är på plats vid Stockholms universitet, helt oberoende av den externa granskningen. Intresset och deltagandet från hela universitetet är stort och arbetet har därför pågått som vanligt under uppehållet. 

I den nya revisionsomgången har också en rad positiva aspekter lyfts fram, bland annat universitetets återkommande Hållbarhetsforum, att miljö ingår bland universitetets profilområden, den nya resepolicyn och det faktum att vår klimatfärdplan 2020-2040 har kommunicerats brett inom organisationen. Samtidigt pekas vissa förbättringsområden ut: en förtydligad mätbarhet för universitetets miljömål och förtydligandet av roller inom arbetet med miljöledningssystemet. 

Att vi nu får ett kvitto på att vårt miljöledningssystem i grunden fungerar som det ska och att vi i många avseenden också befinner oss i frontlinjen, inte minst vad gäller forskning och utbildning om klimat och miljö men också avseende vårt eget interna förbättringsarbete, är både en välkommen bekräftelse av det stora engagemang som finns hos medarbetarna och ett uppmuntrande och sporrande besked inför framtida utvecklingsinsatser. 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s