En ny institution för ämnesdidaktik

Nu är allt äntligen klart för tillskapandet av den nya Institutionen för ämnesdidaktik från årsskiftet, ett samgående mellan institutionerna för språkdidaktik, för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik och för matematikämnets och de naturvetenskapliga ämnenas didaktik, under den humanistiska fakulteten. Den nya prefektduon är också tillsatt, med Anna Chryssafis som prefekt och Tony Hansson som ställföreträdande prefekt. Detta är den allra största reform av lärarutbildningens organisering som genomförts sedan Lärarhögskolan först integrerades i Stockholms universitet, och det är först nu som tiden är mogen. Att den är välbehövlig inte minst av effektivitetsskäl hade redan identifierats utifrån verksamhetens behov, men bekräftades av riksrevisionens granskning. Att den kommer att innebära betydande nya möjligheter för lärarutbildningen vid Stockholms universitet att kunna utvecklas rent kvalitativt är jag helt övertygad om, givet det grundliga arbete som har föregått den nya institutionsbildningen. En ny, för områdena gemensam lärarutbildningsberedning under ledning av vicedekan Lena Hübner och med Björn Birgersson som ställföreträdare har utsetts, såväl som sex nya programråd, och den nya administrationen, med allt vad det innebär, finns på plats och borgar för ett gott inflytande från bägge våra områden även för framtiden. Jag vill tacka alla inblandade, inte minst Astri Muren som lett samgåendet, för ett fantastiskt arbete som har lagts ner i denna oerhört betydelsefulla förnyelse, och ser mycket fram mot nystarten för en våra allra viktigaste utbildningar! 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s