Ny termin för dörren – med nya rekommendationer

Igår kom så nya rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten som sjösätts imorgon, och som förtydligades beträffande universitet och högskolor vid en ytterligare pressträff idag med utbildningsministern och UKÄ:s generaldirektör. För Stockholms universitet, liksom för de flesta andra lärosäten, innebär det dock inga egentliga ändringar i sak. För Stockholms universitets del fattades ju före jul ett inriktningsbeslut inför vårterminen, där det huvudsakligen förtydligas att undervisning och examination till stor del kan ges på campus men med digitala inslag där så är motiverat för att undvika trängsel, men att salstentamina på plats i de kurser där detta utgör ordinarie examinationsform är att föredra av rättssäkerhetsskäl. Dock har det förvärrade smittoläget sedan detta beslut fattades gett anledning till några ytterligare förtydliganden, där det dels preciseras att prioritering av vilka moment som bör hållas fysiskt bör ske med utgångspunkt i det pedagogiska värdet av fysisk undervisning, dels att det vid salstentor bör erbjudas fler möjligheter till omexamination. Eftersom institutionerna har så olika förutsättningar för sin undervisning är det viktigt för kvalitetens skull att den enskilda institutionen har rätt att besluta vilken undervisning och examination som ska äga rum på campus och vad som istället ska genomföras digitalt. I övrigt gäller det vi nu är vana vid efter två år av pandemi – att hålla avstånd, att undvika trängsel och givetvis att stanna hemma vid symptom. 

På fredag är det Välkomstdagen – som givetvis hålls digitalt – och nästa vecka Orientation day för våra internationella studenter. Jag vill varmt välkomna alla nya studenter till Stockholms universitet! 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s