Stockholms universitet fördömer våld mot studenter i Iran

Idag har Sveriges universitets- och högskoleförbund offentliggjort ett uttalande som uttrycker djup oro över situationen i Iran, där, enligt den internationella medierapporteringen, iranska säkerhetsstyrkor både satt in tårgas och skjutit skarpt mot protesterande studenter vid Sharif University of Technology i Teheran. Enligt uppgift är universitetet nu stängt. 

Att fredliga protester från studenter slås ner med brutalt våld står givetvis i stark strid med alla de värden vi som universitet värnar, såsom demokrati, mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Tårgas och skarpladdade vapen hör inte hemma på något universitetscampus, och Stockholms universitet fördömer starkt varje sådan våldsyttring. 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stockholms universitet fördömer våld mot studenter i Iran

  1. Ali Azimi skriver:

    Hej,
    Viktigt att ni och övriga demokratiska universitet fördömer våldet men gör även något extra! Det vill säga förebygga att något liknande kan inträffa någonstans i världen. Ett sätt är att ge möjlighet till dessa människor möjlighet att utvecklas i andra länder, ett annat är öppet Kristers politiker i det fria världen för deras dubbelmoral.

  2. Shideh Homaee skriver:

    Tusen tack för ert stöd, ingen ska behöva utsättas för det som iranska folket är utsätta för idag, den demokratiska världen måste reagera och kräva sanktioner mot de ledande mullorna samt de brutala trupper som deltar i folkmordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s