Områdesövergripande rådet – vårinternat i vinterväder

Områdesövergripande rådet har haft sitt vårinternat mitt i snöstormen. Vi inledde denna gång med en presentation från SUS, Stockholms universitets studentkår – landets största, med 10 000 medlemmar hösten 22. Kårpresidiet, Simon Froster Delbom och Disa Ahlblom-Berg, berättade bland annat om kommande kårval, om sitt omfattande arbete med studentinflytande och medlemsrekrytering och om arbetet med att utveckla en ny treårig verksamhetsplan som ska sjösättas från sommaren. Det studiesociala arbetet, SUS identitet och engagemang är frågor som prioriteras av kårfullmäktige. Från universitetsledningens sida är vi oerhört glada över det goda samarbetet och dialogen med kåren – det är viktigt och bra för både studenter och anställda vid universitetet. 

Andra frågor på agendan var informationssäkerhet – ett högaktuellt ämne – och förstås den återkommande ekonomifrågan, där vi nu fick ta del av en grundlig rapport och analys av tertial 3 och diskutera strategin inför 2023, då det är meningen att Ekonomi i balans-projektet ska föras i hamn. 

Vi diskuterade också universitetspedagogiska och andra utbildningsrelaterade frågor, såväl på ett organisatoriskt plan utifrån den externa utvärdering av Centrum för universitetslärarutbildning som just genomförts som utifrån den vägledning som tagits fram som underlag för hur vi ska förhålla oss till AI-baserade chattbotar, bland annat i samband med examination. Det senare är också ett huvudtema för Panorama den 10 mars. 

Sist, men inte minst, fick vi en rapport från vår kommunikationschef Johan Brandt, bland annat om utfallet av medierapporteringen för 2022, som glädjande nog visar att universitetet ökat sitt mediala genomslag framför allt kring forskningen under året som gått. Ett viktigt fokus för vår kommunikation är att Stockholms universitet inte bara är landets största utbildningsuniversitet, utan i högsta grad också ett starkt forskningsuniversitet. 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s