Budgetinternat, universitetsstyrelse och årshögtid

Veckan som gått var sannolikt terminens mest intensiva. Den började med höstens budgetinternat för Områdesövergripande rådet, där vi förutom ekonomi även diskuterade strategier och rekryteringsfrågor. På onsdagen sammanträdde universitetsstyrelsen, som på sin agenda hade bland annat det årliga besöket från Riksrevisionen och beslut om integrering av Stressforskningsinstitutet i Psykologiska institutionen, ett beslut som alla inblandade ställer sig positiva till, och som rymmer stora utvecklingsmöjligheter. Vi fick också ta del av förvaltningschef Eino Örnfeldts perspektiv på verksamhetsstödet efter ett år på posten, som gav många nyttiga insikter inte minst för våra externa ledamöter. Ett särskilt tema på mötet var forskningsinfrastruktur, där rektorsråd Anders Karlhede gjorde en viktig presentation av läget i forskningsinfrastrukturfrågor ur ett nationellt perspektiv – dessa är helt avgörande framöver för svensk forskning. Mötet avslutades också med en presentation av SUBIC (Stockholm University Brain Imaging Centre) av initiativtagaren professor Francisco Lacerda från Institutionen för lingvistik. SUBIC är en infrastruktur helt finansierad av SU – den 12 ton tunga magneten till MRI-scannern lyftes nyligen på plats i Arrheniuslaboratoriet – och nu startar verksamheten i veckan som kommer.
På torsdagen hade vi mottagning för årets heders- och jubeldoktorer på Spökslottet följd av den årliga promotions- och installationshögtiden i Stockholms stadshus på fredagen, då vi firar våra hedersdoktorer, jubeldoktorerna som firar 50-årsjubileum, alla nya doktorer och nya professorer, samt uppmärksammar framstående pedagoger genom priset ”Årets lärare”, samt dem som ”på ett betydande sätt bidragit till att stärka Stockholms universitet” och därmed belönas med medalj. Det är det akademiska årets höjdpunkt, och jag vill än en gång gratulera och tacka så varmt för alla betydelsefulla insatser för Stockholms universitet!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s