Carl XVI Gustafs miljöprofessur

Nyligen kom beskedet att styrelsen för Stiftelsen Carl XVI Gustafs 50-årsfond för vetenskap, teknik och miljö beslutat att fira kungens 40 år på tronen genom att utse två innehavare av kungens miljöprofessur för 2014-15, detta med hänsyn till ansökningarnas höga kvalitet. En av dessa, professor Raymond T Pierrehumbert från Chicago University kommer till Stockholms universitet. Han kommer att vara verksam vid Meteorologiska institutionen, där han redan tidigare varit flitig gäst. Hans forskning, som har stor bredd, rymmer såväl naturvetenskapliga som samhällsvetenskapliga dimensioner som har beröringspunkter med miljö- och klimatforskningen vid många av våra institutioner. Han är mycket välkommen till Stockholms universitet!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s