KAW och medicinsk forskning

Utspelet från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse som offentliggjordes på DN debatt igår, om en satsning på 1,7 miljarder under 10 år på medicinsk forskning, är av mycket stor betydelse inte minst för forskningen inom livsvetenskaperna. I tillägg till regeringens redan betydande resursavsättning till Sci Life Lab utgör denna ytterligare satsning en unik och välkommen förstärkning. I artikeln talas om behovet av samverkan, och KAW drar här sitt strå till stacken som privata aktörer. Även lärosätena måste samarbeta ännu mer kring forskning och forskningsinfrastruktur. Forskningen och samarbetet inom Sci Life Lab är idag i stark utveckling, och det är viktigt både för våra forskningsuniversitet och för Sverige.
Stockholms universitet är generellt starkast i landet i citeringsmätningar. Ser man till balansen mellan vetenskapsområden är vi allra starkast inom naturvetenskap. Näst bäst är vi inom området medicin, trots att vi inte har någon medicinsk fakultet. Det beror inte minst på vår forskning inom livsvetenskap. Tillsammans med övriga universitet i Stockholm / Uppsala och i hela landet ska vi också bidra till att utveckla Sci Life Lab inom våra specifika kompetensområden.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s