Stockholmspriset i kriminologi 2013

För närvarande pågår i dagarna tre det årliga internationella kriminologisymposiet i Stockholm. I går kväll delades också Stockholmspriset i kriminologi, 1 miljon kronor, ut i Stockholms stadshus av justitieminister Beatrice Ask. Stiftelsen för Stockholmspriset i kriminologi, tillkommen under justitiedepartementets egid, administreras sedan ett år tillbaka vid SU, och rektor sitter i styrelsen ex officio. Dess internationella jury har delat ordförandeskap mellan professor Jerzy Sarnecki och professor Lawrence Sherman – den senare promoveras även till hedersdoktor vid Stockholms universitet i september. Årets mottagare är professor David Farrington från Cambridge, som fått priset för sin banbrytande forskning kring brottsförebyggande åtgärder i tidig ålder och sitt påverkansarbete visavi beslutsfattare i regeringar världen över. På torsdag kan man höra  David Farrington på universitetet i ett öppet seminarium, ”Kriminella karriärer?”. Bild1[2]

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s