Nytt VR-bidrag för framstående internationell forskare

Stockholms universitet har fått ett tredje bidrag från Vetenskapsrådet på 105, 9 miljoner för internationell rekrytering av framstående forskare. Till vår stora glädje kan vi nu därför knyta till oss John Wettlaufer, innehavare av Batemanprofessuren i geofysik, fysik och matematik vid Yale, och nyligen även professor i tillämpbar matematik i Oxford. Dessa fält indikerar den stora bredd hans forskning har. Övergripande kan den beskrivas som omfattande den mjuka materiens fysik, med tillämpningar inom vida områden som till exempel inom geo- och astrofysiken. Området är centralt och av växande betydelse för fysiken. Wettlaufer kommer att forska vid Stockholms universitet och vid Nordita, det nordiska institutet för teoretisk fysik, placerat vid SU och KTH. John Wettlaufer har under många år varit en regelbunden gäst i Stockholm, bland annat som Erlanderprofessor vid Nordita 2012-13.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s